Varmrätt
Bakad potatis med skagenröra
Portioner: 4
Fyllning:
1 kg räkor (med skal)
2 msk dill (hackad)
1 dl majonnäs
1 dl lätt crème fraiche
1 tsk salt (½-1 tsk)
1 krm svartpeppar
2 tsk pressad citron (1-2 tsk)
2 msk rödlök (finhackad)
Tillagningstid: Över 20 min
Gör så här
Skölj, borsta och torka potatisarna. Skär ett snitt i varje potatis eller stick några hål. Baka dem i 225°C, mitt i ugnen, ca 50 min eller i mikrovågsugn ca 14 min på full effekt.
Skala och hacka räkorna ganska fint. Blanda räkhacket med dill, majonnäs och crème fraiche. Smaksätt med salt, peppar, pressad citron och rödlök.
Låt gärna Skagenröran stå kallt en stund.
Bakad potatis med skinkröra
Portioner 4
Fyllning:
200g rökt skinka
1 finhackad rödlök
1 dl créme fraiche
1-1 ½ dl kesella, 10%
2 msk dijonsenap
salt
vitpeppar
Mixa skinkan till smulig konsistens eller finhacka den. Finhacka och rör ner rödlöken, créme fraichen, kesellan och senapen. Smaka av med salt och peppar.
måndag 21 april 2008
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar