måndag 21 april 2008

Chokladcheesecake

Efterrätt

Chokladcheesecake
16 bitar

Botten:
1 ½ dl vetemjöl
1 dl socker
½ dl siktad kakao
200 g smör
1 äggula

Fyllning:
400 g philadelphiaost
1 ½ dl socker
2 ägg
150 g smält mörk choklad
1 msk pulverkaffe + 2 msk hett vatten

Glasyr:
150 g smält mörk choklad
1 ½ dl gräddfil

Gör så här:
1. Mixa mjöl, socker, kakao, smör och äggula till en jämn deg. Tryck ut smeten i en liten långpanna klädd med bakplåtspapper, ca 20*30 cm.
Låt gärna vila 1 tim i kylen.
2. Pricka bottnen med en gaffel och förgrädda 10 min mitt i ugnen i 175 grader, låt svalna.
3. Vispa färskosten mjuk med elvisp och vispa ner socker och 1 ägg. Vispa smeten slät innan de andra äggen vispas ner, ett i taget. Rör i choklad och kaffepulver blandat med vatten.
4. Bred smeten jämnt över bottnen. Grädda 25-30 min mitt i ugnen i 175 grader, smeten ska bara precis stelna. Låt svalna och förvara kallt ett par timmar.
5. Blanda den smälta chokladen till glasyren med gräddfil och bred den slätt över kakan. Gör eventuellt mönster i ytan med gaffel eller liknande.

Inga kommentarer: