måndag 21 april 2008

Sparris och skinkfyllda rutor

Förätt

Sparris och skinkfyllda rutor
4 portioner

4 frysta smördegsplattor
1 uppvispat ägg

Fyllning:

1 tomater
125 g mozarella
16 mjukkokta, gröna sparrisknoppar
4 skivor lufttorkade skinka, tex serrano
salt, peppar

Gör så här
1. Tina smördegsplattorna. Dela varje platta i två delar. Lägg dem på bakpappersklädd plåt. Skåra försiktigt ett rutmönster på hälften av plattorna, använd en vass kniv.
2. Pensla degen med uppvispat ägg. Pensla inte kanterna, då höjer sig inte degen. Grädda degbitarna gyllengula och frasiga mitt i ugnen i 200 grader ca 15 min. Låt svalna.
3. Lägg de omönstrade rutorna på var sin assiett. Skiva tomaterna och mozarellan och fördela ovanpå. Rulla in 4 sparrisar i varje skinkskiva, lägg en rulle på varje smördegsbotten. Salta och peppra. Lägg på de mönstrade rutorna som lock


Inga kommentarer: