Varmrätt:
6 pers
Helgstek med colasås
900 g fransyska eller bog av nöt el kalv.
15 cl coca cola
15 cl lättöl
0,5 dl soja
3-4 enbär
4 svartpepparkorn
1 lök
1 köttbuljong
4 dl silad buljong
3 msk mjöl
1 dl grädde
Gör såhär:
1. Blanda cola, lättöl,soja och kryddorna.
2. Klyfta löken.
3. Koka upp vätskan och löken med smulad buljong.
4. Lägg i köttet och låt sjuda några timmar.
5. Sila och mät upp ca 4 dl av spadet. Häll i en kastrull och vispa ihop mjöl och grädde till jämn redning. Rör ner i skyn.
6. Låt såsen koka under omrörning.
7. Servera med potatis eller ris.
måndag 11 juli 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar