måndag 11 juli 2011

Passionsfrukt- och kokoskräm med yoghurt och lime

Efterrätt:
Passionsfrukt- och kokoskräm med yoghurt och lime.
4 pers

Passionsfruktkrämen:
4 gelantinblad
3 ¾ dl passionsfruktjuice
40 g florsocker
1 dl naturell yoghurt
1 dl créme fraiche
3 äggvitor
50 g socker
Kokoskräm:
4 gelantinblad
4 dl kokosmjölk
3 msk palmsocker el råsocker
1 lime
1-2 passionsfrukter

Gör såhär:
1. Lägg gelantinbladen i blöt i kallt vatten. Blanda juice och florsocker i en skål. Krama ur gelantinet och värm det i en kastrull så att det löser upp sig. Ta lite juice och blanda och tillsätt sedan resten av juicen. Rör sedan ner yoghurt och créme fraichen.
2. Vispa grädden.
3. Vispa äggvitan till hårt skum och tillsätt socker lite i sänder.
4. Tillsätt först grädden och sedan äggvitan i juiceblandningen.
5. Häll i i glas och in i kylskåpet i några timmar så att det stelnar.
6. Blötlägg gelantinen till kokoskrämen i kallt vatten. Värm upp kokosmjölk i en kastrull och lös upp sockret. Krama ur gelantinet och lös upp i kokosmjölken. Låt blandningen svalna.
7. Ta och häll på kokosmjölken ovanpå passionskrämen och ställ in i kylen igen. Låt stela några timmar.
8. Vid servering gröp ur passionsfrukten och fördela ovanpå kokoskrämen i glasen. Dekorera med limeklyftor.

Inga kommentarer: