onsdag 15 februari 2012

Mandelkorg med glass och jordgubbar eller frukt efter säsong

Efterrätt

Mandelkorg med glass och jordgubbar eller frukt efter säsong
12 korgar

100 g smör
2 msk sirap
1 ½ dl socker
1/2dl vetemjöl
2 msk mjölk
100 g mandelspån

Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader
Lägg bakplåtspapper på 3 plåtar
Smält smöret på svag värme I en kastrull blanda i sirap socker,mjöl och mjölk. Rör då och då och se till att smeten inte börjar koka. Ta kastrullen från värmen och rör ner mandeln.
Klicka ut 1 ½ msk smet 4 klickar per plat. Smeten flyter ut rejält under gräddningen, men bred ändå ut klickarna lite med hjälp av baksidan på en sked.
Grädda mitt i ugnen ca 10-12 min, de ska få jämn gyllenbrun färg. Låt svalna på plåt 3min
Lyft försiktigt upp dem med hjälp av en stekspade och lägg dem på uppochnedvända koppar eller skålar, låt kallna
Fyll korgarna med med vaniljglass och jordgubbar.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Jag älskar detta recept! Istället för att lyfta mandelsmeten klippte jag ut fyrkanter runt varje klick. Sedan var det bara att lägga den uppochner på en lite skål och dra av bakplåtspappret. Tack Cissa för receptet och Emelie för inspirationen att göra denna goda efterrätt!

Unknown sa...

Jag älskar detta recept! Istället för att lyfta mandelsmeten klippte jag ut fyrkanter runt varje klick. Sedan var det bara att lägga den uppochner på en lite skål och dra av bakplåtspappret. Tack Cissa för receptet och Emelie för inspirationen att göra denna goda efterrätt!