Chokladparfait med ananassoppa
4 portioner
Ingredienser
1/2 dl vaniljstång
3/4 dl Vispgrädde
2 äggulor
3/4 dl socker
125 g hackad mörk choklad
1 3/4 dl Vispgrädde
Soppa:
2 dl vatten
1 1/4 dl socker
1/2 dl vaniljstång
1/2 dl vitt vin
400 g färsk ananas
Gör så här:
Dela vaniljstången på längden. Skrapa ner vaniljfröna i en kastrull. Lägg med stången. Häll i 3/4 dl grädde. Låt koka upp. Ta kastrullen från värmen, låt stå 10 minuter och dra åt sig smak. Ta upp vaniljstången. Vispa äggulor och socker till blandningen är luftig. Häll över den varma vätskan och rör om ordentligt. Häll tillbaka blandningen i kastrullen. Värm under ständig omrörning tills såsen börjar tjockna. Ta från plattan vid första "bubblan". Rör ner chokladen i den varma såsen. Passera genom en finmaskig sil. Kyl krämen i kallt vattenbad. Vänd försiktigt ner vispad grädde. Häll i portionsformar och frys in.
Soppa:
Koka upp vatten, socker och fröna från vaniljstången. Låt svalna. Skär ananasen i små bitar och mixa slät tillsammans med sockerlagen och vinet.
Förvara i kyl fram till servering.
lördag 14 april 2012
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar