Förrätt:
Kräftstjärts- och mango paj
8 personer
1 pkt smördeg på rulle.
Fyllning:
1 dl finhackad purjolök
200g cream cheese, max 12%
2 dl creme fraiche 34%
Lite sweet & sour sås.
salt och svartpeppar (malen)
Garnera med:
1 burk kräftstjärtar
1/2 ask coctailtomater (dela)
1 pkt tärnad, fryst mango eller 1 tärnad färsk.
dillfrön
machésallad / ärtskott
ugnen på 225.
Rulla ut smördegen och lägg i pajformen. (gick inte åt ett helt paket.). Låt degen gå upp på sidorna. Nagga och klipp bort överflödig deg.
Grädda 10 min,
Låt svalna.
Blanda purjon, creme cheese och creme fraiche. krydda.
Bred röran i den avsvalnade pajskalet.
Lät kräftstjärtar rinna av och fördela jämt över osten. Fördela även tomater, mango dillfrön och machesallad.
Varmrätt:
Potatissufflé m pesto
4 pers
750g mjölig potatis
25g smör
¾ dl mjölk
1 ägg + 1 äggula
125g mozzarella
Salt
Pesto:
2 dl hackad basilika
50g sötmandel
2dl olja
75g riven parmesanost
1.Skala potatisen och koka den mjuk.
2. Låt den rinna av.
3. Vispa med elvisp.
4. Tillsätt smör, mjölk och ägg medan du vispar.
5. Rör ned osten.
6. Smörj 4 små ungsäkra formar.
7. Mixa ihop basilika, mandel, olja och parmesan.
8. Rör ner i moset.
9. Smaka av med salt.
10. Spritsa ut moset i formarna.
11. Grädda i 225 grader ca 15 minuter.
12. Passar till de flesta kötträtter.
lördag 14 april 2012
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar