Botten:
100 g
|
mörk choklad
|
25 g
|
smör
|
1 st
|
ägg
|
1,25 dl
|
strösocker
|
0,5 tsk
|
vaniljsocker
|
4 msk
|
vetemjöl
|
1 krm
|
bakpulver
|
50 g
|
valnötskärnor, i påse, grovhackade
|
Maräng:
4 st
|
äggvitor
|
1 tsk
|
citronsaft, pressad
|
0,75 dl
|
strösocker
|
Fyllning:
1 l
|
vaniljglass, gammaldags
|
300 g
|
hallon, blåbär djupfrysta osockrade halvtinade
|
Garnering:
1 msk
|
mandelspån
|
1 st
|
mynta, färsk
|
100 g
|
hallon, blåbär tinade
|
Tillagning
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Dela chokladen i bitar och smält den i mikrovågsugn på full effekt i 1-3 minuter. Rör om någon gång.
3. Rör ner smöret i chokladen. Vispa ägg, socker och vaniljsocker. Blanda med chokladen. Tillsätt mjöl, bakpulver och grovhackade valnötter.
4. Gör en form av aluminiumfolie ca 30x10 cm. Lägg ett bakplåtspapper i formen och bred ut chokladsmeten.
5. Grädda 20 minuter mitt i ugnen. Låt kakan svalna. Lägg den på ett plant ugnssäkert fat för servering.
6. Maräng: Sätt ugnen på 250°. Vispa äggvitorna, citronsaften och hälften av sockret till en fast smet på medelhastighet. Tillsätt resten av sockret och fortsätt att vispa på full effekt.
7. Lägg lätt upptinade hallon,blåbär ovanpå browniebottnen. Lägg glassen ovanpå och bred till sist ut marängsmeten runt och ovanpå hela glassen. Strö över mandelspån och ställ in i ugnen ett par minuter. Passa noga! Det går fort och är klart när marängen fått fin färg. Garnera med hallon, blåbär och färska myntablad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar