Lammfärsbiffar med fetaost, rostade rotfrukter
1 msk smör till stekning
500 g lammfärs
0.5 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
4 msk ströbröd
1 dl mjölk 3%
2 ägg
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
100 g fetaost
Rostade rotfrukter
300 g morötter
300 g palsternacka
1 msk olivolja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 dl grovhackad ruccola
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader. Skala och finhacka lökarna. Svetta löken i olivoljan, låt svalna. Rör ihop ströbröd och mjölk. Blanda lammfärsen med löken, ströbrödsmjölken, ägg, salt och svartpeppar. Smula försiktigt i fetaosten. Forma fyra biffar och stek gyllenbruna i smöret. Baka färdigt i ugnen 10 minuter.
2. Tvätta rotfrukterna i kallt vatten. Dela dom på längden och lägg över i en ugnsfast form. Blanda runt med olivolja, salt och svartpeppar. Rosta i ugnen 30 minuter tills dom är mjuka och fått fin färg. Blanda sedan rotfrukterna med ruccola.
Blomkålsmos
1 blomkålshuvud, ca 750 g
2 dl crème fraîche
salt & peppar
Gör så här:
1. Dela blomkålshuvudet i mindre buketter. Koka dem i lättsaltat vatten till de har mjuknat, ca 15 minuter.
Häll av vattnet från blomkålen. Mixa blomkålen tillsammans med crème fraîche. Smaka av blomkålsmoset med salt och peppar.
Sås
3 msk smör
1 msk vetemjöl
2 dl matlagningsgrädde
3 msk oxfond (konc)
50 gram chèvre
Peppar
Sås: Smält smör och vispa ner vetemjölet. Häll på grädde och fond under omrörning. Låt såsen koka upp. Tag av från plattan. Smula ner chévre. Smaksätt med peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar