lördag 6 oktober 2012

Svamptoast med parmaskinka





                                                                                                                                 
                                                                                  Foto: Ulf Svensson

Svamptoast med parmaskinka 4 pers


250 g
svamp, gärna blandsvamp
1 st
gul lök, liten
1 msk
smör
2 dl
lätt crème fraiche
1 tsk
soja
1 tsk
salt
1 krm
vitpeppar, mald
1 msk
timjan, hackad
4 st
parmaskinka, skivor
4 st
lantbröd, skivor

Tillagning
1. Sätt ugnen på 250°. Ansa och skär svampen i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Fräs svamp och lök i smöret tills all vätska kokat in. Rör i creme fraichen och tillsätt soja, salt och peppar. Låt puttra utan lock ca 5 min. Blanda i timjan.
2. Lägg parmaskinkskivorna på plåt. Rosta mitt i ugnen ca 5 min tills skinkan är torr och knaprig. Låt skinkskivorna kallna plant.
3. Rosta bröden mitt i ugnen ca 5 min, vänd dem efter halva tiden. Fördela svampröran på bröden och garnera med skinkan.

Inga kommentarer: