Foto: Ulf Svensson
Svamptoast med parmaskinka 4 pers
250 g
|
svamp, gärna blandsvamp
|
1 st
|
gul lök, liten
|
1 msk
|
smör
|
2 dl
|
lätt crème fraiche
|
1 tsk
|
soja
|
1 tsk
|
salt
|
1 krm
|
vitpeppar, mald
|
1 msk
|
timjan, hackad
|
4 st
|
parmaskinka, skivor
|
4 st
|
lantbröd, skivor
|
Tillagning
1. Sätt ugnen på 250°. Ansa och skär svampen i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Fräs svamp och lök i smöret tills all vätska kokat in. Rör i creme fraichen och tillsätt soja, salt och peppar. Låt puttra utan lock ca 5 min. Blanda i timjan.
2. Lägg parmaskinkskivorna på plåt. Rosta mitt i ugnen ca 5 min tills skinkan är torr och knaprig. Låt skinkskivorna kallna plant.
3. Rosta bröden mitt i ugnen ca 5 min, vänd dem efter halva tiden. Fördela svampröran på bröden och garnera med skinkan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar